belgium News

Nieuwe concept-overeenkomst Brexit-grensdeal voorgesteld

0 7

Meningsverschillen blijven bestaan ​​over hoe de Ierse grens moet worden behandeld na Brexit

BBC-politiek redacteur Laura Kuenssberg zegt dat haar is verteld dat het is gedeeld met de DUP, wiens oppositie op maandag leidde tot het afbreken van gesprekken.

Een andere bron vertelde haar dat de “dynamiek positief is”, maar een bron van de overheid zegt “we zijn er nog niet”.

Het VK hoopt vooruitgang te boeken in de aanloop naar een decembertop.

Wat gebeurt er naar de grens tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland was een van de belangrijkste knelpunten in Brexit-onderhandelingen.

Op maandag protesteerde de Democratic Unionist Occasion (DUP), wiens steun de Britse premier belangrijke stemmen in Westminster moest winnen, tegen ontwerpontwerpen van het VK en de EU

De DUP zei dat de voorstellen, die grenscontroles trachtten te vermijden door de regels aan beide zijden van de grens tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland aan te passen, niet aanvaardbaar waren.

De partij heeft gezegd dat het zal geen overeenkomst accepteren waarin Noord-Ierland anders wordt behandeld dan de rest van het VK.

De Republiek Ierland – die lid is van de EU – zegt een garantie te willen dat na de Brexit geen harde grens meer zal zijn. 19659004] Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, zal vrijdagochtend een verklaring afleggen about de Brexit, wat speculatie oproept dat er vooruitgang is geboekt.

Maar daar is geen officiële bevestiging van en een bron uit de Britse regering zei dat de twee partijen dichter bij elkaar kwamen, maar benadrukte dat er geen overeenstemming was bereikt.

Eerder vanmiddag suggereerde een DUP-bron dat er geen doorbraak was. Maar het persbureau van Reuters heeft een Ierse bron aangehaald die suggereert dat een offer aan de grens “heel dichtbij” is.

http://platform.twitter.com/widgets.js

Leave A Reply

Your email address will not be published.