belgium News

IRA man

0 8

Hooggerechtshof rechters gehoord Michael Hayes kan worden ondervraagd about de bomaanslagen

Michael Hayes kan ook worden gesproken doorway advocaten die optreden voor de lijkschouwer in de onderzoeken naar de dood van de 21 slachtoffers, die momenteel

Hayes, uit Dublin, vertelde de BBC eerder dat hij “collectieve verantwoordelijkheid” nam voor de IRA-activiteiten in Engeland, inclusief de bombardementen in 1974.

Eenentwintig mensen stierven toen twee bommen in de stad werden ontploft.

West Midlands Police behaalde vorige 7 days een rechterlijk bevel om het niet-uitgezonden materiaal van de BBC te verkrijgen als onderdeel van het voortdurende strafrechtelijk onderzoek.

People van de slachtoffers waren bij het Superior Court, zittend in Birmingham, in een juridische bod om Coroner Sir Peter Thornton te schenden QC&#39s uitspraak verbiedt de identificatie van verdachten bij nieuwe onderzoeken.

Zij vragen om een ​​rechterlijke toetsing van dat besluit, om de reikwijdte van de onderzoeken te verruimen en om “de dader kwestie”.

Tien mensen werden gedood in de explosie van de moerbeibos

De voortgang op de hoorzittingen is momenteel opgeschort, in afwachting van een juridische uitspraak around de kwestie.

Inzendingen voor de lijkschouwer tegen de toepassing van het gezin , zijn advocaat Peter Skelton QC zei dat het een belangrijk onderscheid in de soaked was dat coronaire en criminele processen gescheiden waren.

Skelton zei dat het strafproces doorging en Hayes als voorbeeld heeft opgevoed.

Hij zei: “The West De politie van Midlands moet zijn eigen functie vervullen en de lijkschouwer zal dat op geen enkele manier proberen te compromitteren. “

Hij voegde eraan toe:” Het is denkbaar dat als er tijdens de hoorzitting van een lijkschouwer een misdadiger zou zijn, het onderzoek opnieuw zou worden opgeschort.

“Een persoon kan tijdens die course of action worden aangeklaagd en vervolgd, bijvoorbeeld Michael Hayes.

” Dat is een mogelijkheid en het zal een mogelijkheid blijven gedurende het onderzoek. “

Leave A Reply

Your email address will not be published.