belgium News

Begraafplaatsafsluiting voor opgravingen

0 10

Pauline Finlay werd vermist in maart 1994, zeven maanden voordat het lichaam van een niet-geïdentificeerde vrouw in Wales werd gevonden

De familie van Pauline Finlay, die verdween in County Wexford, is verteld dat ze mogelijk heeft begraven op Ynys Wyn begraafplaats, op Anglesey.

Een niet-geïdentificeerd lichaam werd gevonden op Cable Bay, in de buurt van Holyhead, in 1994.

De begraafplaats zal worden gesloten op 12 december zodat forensische professionals de overblijfselen van de niet-gemarkeerde opgraven

Caernarfon lijkschouwer Dewi Pritchard-Jones zei dat zijn voorganger en politie destijds de overblijfselen niet konden identificeren en ze werden begraven.

Een doodsoorzaak werd niet vastgesteld en een open up vonnis werd in 1995 vastgelegd.

Een onderzoek van oude zaken doorway de politie en officieren van Noord-Wales in de Ierse Republiek leidde tot de conclusie dat dit waarschijnlijk de overblijfselen waren van mevrouw Finlay, 49, die verdween tijdens het wandelen fulfilled haar hond langs een strand in de buurt van Wicklow.

In oktober stemde het Hooggerechtshof in Londen in dat het gerechtshof moet worden heropend.

Voordat het opgraving begint volgende 7 days, en op verzoek van de familie, een katholiek priester zal een korte zegen geven voor het graf.

Det Con Don Kenyon, die het onderzoek leidt, zei dat criminaliteit niet werd vermoed en de emphasis van de operatie was: “identificeren, herenigen en de waardigheid van een begrafenisdienst toestaan”.

Hij voegde eraan toe: “We hopen om Pauline zo snel mogelijk terug te sturen naar haar familie om haar en haar familie de waardigheid en het comfort and ease van een volledige uitvaartdienst te bieden. “

De politie van Noord-Wales heeft DNA-assessments gebruikt om 17 afzonderlijke gevallen van niet-geïdentificeerde gevallen van verkoudheid op te lossen. overblijfselen gevonden in het gebied van 1968 tot 2011.

Leave A Reply

Your email address will not be published.