belgium News

Johnson om Iran aan te sporen om de gevangengenomen Brit te bevrijden

0 12

Van de buitenlandse secretaris wordt verwacht dat hij in de komende dagen naar Iran zal reizen.

Mevrouw Zaghari-Ratcliffe zit sinds april 2016 in de gevangenis nadat ze beschuldigd wordt van spionage. Ze ontkent de claim.

Ondersteuners van de 38-jarige uit Londen zeggen dat ze recentelijk een gezondheidsbeoordeling heeft gehad om te zien of ze match genoeg was om in de gevangenis te blijven.

De journey van Mr Johnson in Teheran zal hem zien het verhogen van de gevallen van andere dubbele onderdanen die in Iran worden vastgehouden.

Hij zal ook de Britse zorgen bespreken around Iraanse betrokkenheid bij conflicten in het Midden-Oosten, vooral in Syrië en Jemen.

In november verontschuldigde de heer Johnson zich in de Commons nadat hij een commissie van parlementsleden experienced verteld dat mevrouw Zaghari-Ratcliffe journalistiek in Iran experienced gegeven.

Hij trok “elke suggestie dat ze daar in professionele hoedanigheid was” terug.

Critici klaagden dat de eerste opmerkingen van de minister van Buitenlandse Zaken zouden kunnen leiden tot een verlenging van de gevangenisstraf van vijf jaar.

De heer Johnson ontmoette haar echtgenoot, Richard Ratcliffe, in november om oproepen te bespreken om haar diplomatieke bescherming te bieden.

Mr Ratcliffe vertelde BBC Information dat zijn vrouw zondag weer voor de rechter moest verschijnen om mogelijke nieuwe aanklachten tegen te gaan en het was belangrijk dat de heer Johnson rond dezelfde tijd in Iran zou zijn om “duidelijk te maken dat hij denkt dat Nazanin onschuldig is en thuis zou moeten zijn” achieved haar familie. “

Hij zei:” Ik weet niet of ik verwacht dat hij alles zal kunnen ontgrendelen, en zij komt fulfilled hem naar buiten, maar het kan alleen maar goed zijn dat hij daar is “

De heer Ratcliffe zei dat hij de heer Johnson wilde vergezellen, maar dat het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aanwezigheid” te politiek “vond.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe experienced een bezoek aan Iran gebracht satisfied haar dochter Gabriella toen zij werd gearresteerd

] De moeder was fulfilled haar dochter Gabriella op bezoek in Iran toen ze vorig jaar werd gearresteerd.

Het sort woont de afgelopen 20 maanden bij haar grootouders van moeders kant in Iran.

Mr Ratcliffe heeft zijn dochter niet gezien tijdens de opsluiting van zijn vrouw.

Er waren zorgen more than de gezondheid van mevrouw Zaghari-Ratcliffe nadat knobbeltjes in haar borsten werden ontdekt, maar deze bleken niet-kankerachtig te zijn.

Richard Ratcliffe en Boris Johnson ontmoetten elkaar op het International and Commonwealth Place of work in november

In november zei Mr Ratcliffe: “Ze heeft het about het feit dat ze op het punt staat van een zenuwinzinking. Ik geloof absoluut dat het waar is.”

“I vind het belangrijk dat ik niets overdrijf in de media en ik ben niet melodramatisch, maar ze bevindt zich op een moeilijke plaats. “

Leave A Reply

Your email address will not be published.