belgium News

Hoe gemakkelijk is het om Brits staatsburger te worden?

0 9

Meghan Markle moet het Britse staatsburgerschap aanvragen zodra ze satisfied prins Harry trouwt

Het kan een langdurig en kostbaar proces zijn – hoopt op eerste behoefte om een ​​permanente verblijfsvergunning te krijgen na het wonen in de Verenigd Koninkrijk gedurende vijf jaar voordat ze zich kunnen aanmelden.

Visums, toepassingen en testkosten kunnen oplopen tot duizenden euro&#39s.

Kensington Palace zegt dat mevrouw Markle zal worden behandeld als elke andere aanvrager. Dus hoe moeilijk is het voor de gemiddelde Amerikaan?

Freddie O&#39Farrell en zijn Amerikaanse husband or wife Bethany Birdsall staan ​​precies aan het commence van het proces en hebben een verloven visum aangevraagd, web toen het nieuws van Prins Harry en de verloving van Markle brak. Het is ingewikkeld, zeggen ze, en blijkt al stressvol te zijn.

Skip Birdsall is thuis in Minnesota terwijl de aanvraag wordt verwerkt.

Freddie O&#39Farrell en zijn Amerikaanse associate Bethany Birdsall zijn web begonnen aan het proces om een ​​verloofde te beveiligen. visa

De heer O&#39Farrell, 24, zei dat ze “tijd aan het doden is” totdat ze terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze niet in staat zal zijn om te werken terwijl ze het verloofde visum heeft, in plaats daarvan wachtend totdat ze een huwelijksvisum heeft. 19659004] Het heeft extra druk gelegd op hun financiën – ongeveer £ 3.000 nodig voor visa en juridische kosten.

“Omdat we geen personen 10 laste hebben, zijn we een vrij eenvoudige zaak,” zei hij. “Maar zelfs voor ons willen we veel geld uitgeven en drie of vier maanden uit elkaar blijven.

” Het is absoluut een belasting voor elke relatie, maar het is veel moeilijker voor haar omdat ze niet kan werken als ze krijgt hier, dus het is heel veel wachten. “

Mevrouw Birdsall heeft eerder fulfilled kinderen van mensen zonder papieren in Chicago gewerkt en, als ze legaal magazine werken, een vergelijkbare baan in het Verenigd Koninkrijk wil uitoefenen.

Mr O&#39Farrell toegevoegd: “Eerlijk gezegd, het systeem is erg moeilijk om te navigeren, onbetaalbaar duur – hoewel ik vermoed dat dat waarschijnlijk opzettelijk is – en erg traag.”

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei de aangerekende prijzen, om burgerschap aan te vragen voor bijvoorbeeld, zijn “de sleutel” tot het streven van de overheid om het systeem volledig gefinancierd te krijgen doorway degenen die het gebruiken en “de belasting voor de Britse belastingbetaler verminderen”.

&#39Verwarrend en frustrerend&#39 systeem

Amerikaanse schrijver Jessica Pan, uit Texas, herkent de beginnende worsteling van Birdsall als onderdeel van een “verwarrend en f rustrerend “systeem dat ze zegt voortdurend aan het veranderen is.

Ze verhuisde naar Londen om bij haar nu-echtgenoot te zijn na een periode in China en te hebben gewerkt aan lange afstanden.

Oorspronkelijk was ze van plan om zich als geschoolde migrant aan te melden.

“Ik had een masterdiploma en maakte genoeg geld in China om ervoor in aanmerking te komen.Ik heb mijn leven hieromheen gepland, “herinnert ze zich.

Maar veranderingen in de regels gooiden dit strategy in chaos plotseling haar Chinese salaris niet meer voldeed aan de nieuwe eisen.

Als gevolg daarvan vroeg ze een verloofde visum en verhuisde naar Londen in 2012.

“Mensen plannen hun hele leven rond deze regels die veranderen in de val van een hoed, “zei ze.

Deze instabiliteit dreef mevrouw Pan om het burgerschap aan te vragen, omdat zij “een einde wilde maken aan dat constante gevoel van het onbekende”.

“Ik kon het niet verdragen dat ik opeens een exorbitante hoeveelheid geld zou moeten betalen om in het Verenigd Koninkrijk te blijven en mijn leven hier te leven met mijn gentleman of te worden uitgetrapt, “zei ze.

Mevrouw Marshall satisfied haar twee zoons Kenny en Jeff en de Britse echtgenoot, Ian

Als onderdeel van het bewijzen van hun geschiktheid, Amerikanen moet de Lifetime in the United kingdom-examination afleggen – op foundation van een bijhorend leerboek – maar is vrijgesteld van het Engelse taalexamen.

De 45 minuten durende exam kost £ 50 en bevat 24 vragen, fulfilled een maximumdrempel van 75%. Degenen die falen moeten zeven dagen wachten om te herkansen.

Karen Marshall, 61, die in 2013 Brits staatsburger werd nadat hij in het Verenigd Koninkrijk experienced gewoond en sinds 1986 satisfied een Brit getrouwd was, beschreef de fijne kneepjes van de exam als “een uitdaging van start to complete “.

Ze slaagde niet in haar eerste poging, niet tijdens de exam zelf, maar eerder in een fout in het papierwerk.

” Ik heb for every ongeluk een biometrische verblijfsvergunning aangevinkt op het on-line formulier, zonder het verschil te beseffen tussen mijn normale verblijfsvergunning, “zei ze.

“Ondanks dat ik mijn paspoort en mijn vergunning bij het assessmentcentrum experienced afgelegd, kon ik de check niet afleggen omdat het niet overeenkwam achieved het on-line formulier.

” Dit irriteerde me echt omdat ik een 7 days moest betalen en opnieuw moest zitten afterwards. “

Mevrouw Marshall, een gepensioneerde pianoleraar, vond de vragen ook” enigszins dubbelzinnig “.

” Eén vroeg: “welke groep is nu beter af dan in de jaren 1920?”. Ik denk dat ze het antwoord als vrouw wilden hebben, maar nu is iedereen beter af dan in de jaren 1920, “voegde ze eraan toe.

Aanvragers kunnen vragen om hun check te laten opmerken en krijgen responses above het aantal vragen dat niet juist is beantwoord in elk gebied, hoewel ze niet precies uitvinden welke vragen ze verkeerd hadden.

Naast de check is de praktische uitdaging om al het papierwerk te verzamelen een ander probleem voor aanvragers, die gedetailleerde reisinformatie in en uit het VK moeten verstrekken in de afgelopen vijf jaar.

&#39Mensen nemen me serieuzer&#39

Maar ondanks de strijd zien Amerikanen veel voordelen.

Voor mevrouw Marshall was de &#39fantastische&#39 NHS een sleutelfactor.

” Ik heb fulfilled beide systemen geleefd en, geloof me, de mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben het zover gemaakt als de gezondheidszorg gaat, “zei ze.

Er zijn ook politieke en reismotivaties, hoewel de Brexit-stem een ​​sleutelstroom zal verwijderen voordeel – bewegingsvrijheid rond de EU.

Mevrouw Pan vindt dat ze “serieuzer genomen” wordt, doorway haar nieuw gevonden standing, vooral na het verkrijgen van het recht om te stemmen.

“Ik kwam in aanmerking vlak voor het EU Referendum. Het was belangrijk voor mij dat ik kreeg om te zeggen en te stemmen Blijf. “

Maar ondanks het resultaat, zegt mevrouw Pan dat de grootste kracht van het burgerschap is” wetende dat u iets zegt “.

Leave A Reply

Your email address will not be published.