belgium News

Gestolen baby van Argentinië gevonden na 40 jaar

0 8

Adriana (midden) gaf een emotionele persconferentie in Buenos Aires

Adriana, 40, die vroeg om haar achternaam niet vrij te laten, werd geïdentificeerd na ze nam een ​​DNA-take a look at.

Haar DNA kwam overeen achieved die van familieleden van haar ouders, die verdwenen onder het Argentijnse militaire bewind.

Adriana is het 126e sort gevonden doorway de Grootmoeders, die campagne voeren voor de slachtoffers van de “Vieze Oorlog”.

Adriana zei tijdens een persconferentie dat toen het echtpaar dat haar experienced opgevoed stierf, ze door iemand dat ze niet hun biologische form was.

“Ik kwam erachter dat ik op een zaterdag en op de maandag al naar de Grootmoeders was gegaan, ik wilde weten of ik de dochter was van mensen die waren verdwenen, meer dan alles omdat van mijn geboortedatum, “zei ze verwijzend naar de honderden kinderen die tussen 1976 en 1983 werden meegenomen van linkse activisten onder militair bewind.

Ze nam een ​​DNA-exam, maar na vier maanden was er nog steeds geen wedstrijd gevonden in de databases die de Grootmoeders houden van familieleden van degenen die verdwenen of vermoord zijn door het militaire regime.

“Ik begon te denken dat ik in de steek was gelaten, weggegeven, verkocht, dat ze me niet wilden hebben”, zei Adriana more than haar biologische ouders.

Maar op maandag kreeg ze eindelijk een telefoontje van de Nationale Commissie voor het Recht op Identiteit (CONADI) om haar te vertellen dat ze informatie hadden die ze haar persoonlijk wilden geven.

Adriana ging er meteen naartoe en kreeg te horen dat ze de dochter van Violeta Ortolani en Edgardo Garnier.

Activisten hielden beelden bij van de ouders van Adriana, die in 1977 verdwenen

Het stel experienced als studenten in de stad La Plata ontmoet, waar ze ook actief waren in een linkse vleugel studentengroep.

Ortolani werd doorway het leger vastgehouden in december 1976 toen zij acht maanden zwanger was.

Adriana werd in januari 1977 in gevangenschap geboren. De heer Garnier werd een maand later vastgehouden terwijl hij op zoek was naar zijn vermiste partner en variety.

Noch Violeta Ortolani, noch Edgardo Garnier, die 23 en 21 jaar oud waren op het second van hun detentie, werden ooit nog eens gezien. Het zijn twee van de ongeveer 30.000 mensen die tijdens het militaire bewind zijn verdwenen.

De moeder van de heer Garnier is nooit opgehouden naar haar vermiste kleinkind te zoeken en is een sleutelfiguur geweest in de grootmoeders van de Plaza de Mayo.

Ze kon de persconferentie van dinsdag niet bijwonen, maar Adriana zei dat ze haar al telefonisch had gesproken.

“Ze is mooi van binnen en van buiten en zo&#39n persoonlijkheid.” Adriana zei. “Liefde is altijd sterker dan haat.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.