belgium News

Hedgefondsen op bullish inzetten op aandelen op recordniveau

0 10

In een ander teken dat aandelenkoorts via beleggers wordt verspreid en mogelijk signaleert dat de bull-markt zich in een laat stadium bevindt, hebben hedgefondsen hun aandelenblootstelling aan recordniveaus verhoogd.

div> div. De $ 3,2 miljard-industrie verhoogde haar blootstelling aan de aandelenmarkt op het net tot een kop van $ 824 miljard in het vierde kwartaal, een stijging van 3,8 procent, volgens Bank of America Merrill Lynch. op de markt steeg tot $ 1,45 biljoen, ook een record.

De markt zal eindigen op de tranen in 2017. De S & P 500 is 18,6 procent gestegen voor het hele jaar, inclusief een toename van 4, 5 procent in het vierde kwartaal.

Hedgefondsen hebben dit jaar bijgedragen aan een grote sprong in de stromen naar verhandelde fondsen.

ETF heeft tot november bijna 300 miljard dollar aan nieuwe beleggersrekeningen ontvangen, een totale stijging over het geheel genomen industriële samenleving ontving in een kalenderjaar, volgens State Street.

Voor hedgefondsen is de strategie soms verschillend van particuliere beleggers. Managers kunnen de ETF gebruiken om short te slaan of in te zetten tegen de markt en de shortpositie van de sector, uitgedrukt via ETF & # 39, steeg licht in het kwartaal tot 53 miljard. USD, van 52 miljard. Dollars.

Tijdens het kwartaal hebben hedgefondsbeheerders aandelen in ETF's gekocht, met de nadruk op nutsbedrijven en opkomende markten, en de verkoop van populaire fondsen die S & P 500, Nasdaq en Japan volgen.

Wat de algemene posities betreft, verhoogden hedgefondsen de blootstelling aan bedrijfssectoren, waaronder technologie, materialen en gezondheidszorg en dalende posities in consumentenklikken en financiële items. In het bijzonder kochten managers 6,9 miljard. Kr. Biotechnologie headlines in het vierde kwartaal, voor een totale positie van 43 miljard. USD, goed voor 5,2 procent van de totale portefeuilleallocatie.

Biotechnologie heeft echter niet betaald. De sector gemeten in de iShares Nasdaq Biotechnology ETF is met 7 procent gedaald. In het vierde kwartaal.

Hedgefondsen leidden de afsluiting van dit jaar met een toewijzing van 26,1 procent voor technologie, het hoogste in één jaar, terwijl de blootstelling van financiële artikelen daalde tot 12 procent, de laagste in 2017. Tech is ongeveer 4,5 procent in het kwartaal en de financiën hebben meer dan 7,5 procent bereikt.

BEKIJK: Iets andere hedge fund-koper: bitcoin .

Leave A Reply

Your email address will not be published.