belgium News

Shiva Feshareki: een injector die dat niet doet

0 8

Het mixen van akoestische instrumenten met live-scherm draaitafels heeft hem nu de eer opgeleverd om de British Composer Awards dit jaar te vernieuwen.

We hebben met hem gepraat over hoe hij werkt.

Wat vindt u van het winnen van de Innovation Award?

Ik was ongelooflijk opgewonden, echt verrast, en ik kan het niet geloven – het is geweldig.

Wat betekent innovatie voor jou?

Alle componisten zijn innovatief op hun eigen manier. In mijn werk probeer ik altijd wat ik doe als kunstenaar te vormen en te verwijten en probeer ik een ander perspectief te hebben dan ik op dit moment heb.

Ik probeer mijn perspectief uit te breiden zodat ik kan begrijpen hoe muziek een bredere relatie heeft met andere aspecten van het leven, dus sinds ik deze nieuwsgierigheid heb, is innovatie geboren.

klassieke muziek, heb je zoveel invloed, is het moeilijk om origineel te blijven?

Ik probeer nooit origineel te zijn. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest om dingen te begrijpen die ik op dit moment niet begrijp, dus ik probeer altijd zoveel mogelijk soorten en scènes te verbranden.

Ik heb altijd een geweldige smaak van muziek gehad, maar ik heb ook geluisterd naar de dingen die er gaande waren in die tijd. Nu is internet veel eenvoudiger.

Wanneer zijn de platenspelers binnengekomen? Was je een fan van klassieke hiphop-dj's zoals Grandmaster Flash, DJ Kool Herc en de publieke vijand Terminator X?

Ik heb veel gevraagd, maar ik denk echt niet zo veel. Ik was van plan om echt geweldige dj's te vieren en ik had gewoon meteen interesse in draaitafels – niet noodzakelijkerwijs in DJ-formaat, maar op de lichamelijkheid van het deck.

Ik wil onderzoeken wat andere dingen die je kunt doen en hoe ze het geluid konden manipuleren en ik kreeg echt de tiener-ikäisilläni.

Is er een soort snobber in de klassieke wereld die draaitafels, bestaande geluiden en muziek gebruikt om nieuwe dingen te maken?

ze zullen me aantrekken omdat het veel te maken heeft met mijn werk. Ik leef sampling en manipulatie. Ik weet niet of er een snobisme is – ik ga er niet aan meedoen – en als er geen is en er is transparantie, dan is het geweldig, maar ik doe gewoon wat ik voel dat waar is.

Is het u opgevallen dat jongere mensen toegang hebben tot wat u doet met muziek?

Waarschijnlijk gewoon mijn werk, want ik heb een vrij divers publiek, en ik heb een hoop veranderingen in scènes opgemerkt. Een fascinerend ding is om te zien hoeveel mensen toegang hebben tot experimentele muziek. Ik krijg berichten van Facebook uit de Filipijnen of Nigerianen, dus het is geweldig om dit te zien.

Interesse heeft zojuist vele deuren geopend voor het delen van ideeën en heeft zoveel culturen en subculturen gecreëerd. toegang tot zoveel soorten muziek iedereen die nieuwsgierig is, dus het is geweldig.

Mediawijsheid wordt niet ondersteund op uw apparaat

Componist en vertaler Shiva Feshareki geeft adviezen aan jonge vrouwen

Hoe belangrijk is het visuele perspectief op wat u doet?

Het enige wat u hoeft te doen met de beweging, het is echt belangrijk voor mijn muziek, dus ik ben echt gericht op de lichamelijkheid en de geluiden, hoe ze omgaan met andere verschijnselen, zoals beweging, licht, met de status, de structuur en architectuur.

Bij alle fysieke bewegingen is er veel muziek bij betrokken omdat ik muziek probeer te zien, en omdat er niets is als een donder zonder flits, gaat het altijd over relatie.

Het kan een uitdagende, zelfs verontrustende ervaring zijn – maak je je zorgen dat het publiek niet volledig begrijpt?

Ja, maar er is geen reden om mensen neer te halen. Het lijkt mij dat alles wat ze willen vragen en vragen te begrijpen en zijn nieuwsgierig te vragen, dus ik heb gemerkt dat mijn werk mensen zijn erg nieuwsgierig en willen in twijfel op deze manier te komen.

Volg ons ] Facebook op Twitter @BBCNewsEnts of Instagram in bbcnewsents . Als u een e-mail met een voorstel voor een verhaal heeft entertainment.news@bbc.co.uk .

http://platform.twitter.com/widgets.jshttp://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Leave A Reply

Your email address will not be published.