belgium News

Culturele stad 2021 van het Verenigd Koninkrijk moet worden genoemd

0 12

Het jaar van Hull als culturele stad is als een groot succes beschouwd

De winnaar heet BBC One's Show 19:00 GMT en heeft de eer van 2021.

Dit jaar wordt de economie van Hull naar schatting met 60 miljoen euro gestimuleerd. Meer over 2021 Deelnemers:

Coventry

Bemiddeling wordt niet ondersteund op uw apparaat

UK Culture City: Five Things From Coventry

Famous Guys and Daughters

Philip Larkin is een van de beste dichters van Engeland, pionier van de elektronische muziek Delia Derbyshire; bestverkopende schrijver Lee Child. Het is ook de thuisbasis van Two Tone ska, waaronder bands als The Specials en The Selecter.

Cultural Observations to Fame

Evenementen omvatten Warwick Art Centre, Herbert Museum of Art en Museum Belgrade Theatre, dat Theater in Educatie lanceerde in 1965. Het is ook het eerste Shop Front Theatre in het VK en het grootste gratis muziekfestival voor het hele gezin in Groot-Brittannië. Coventry Godivalla.

Paisley

Media Arts niet gesteund

Famous Boys and Daughters

Een voormalige arts, ster David Tennant en Hollywood-acteur Gerard Butler, groeide op in Renfrewshire, terwijl de vader van zanger Paolo Nuti vis en eetstokjes aandrijft daar. Er was ook Gerry Rafferty, die bekend stond om zijn hit op Baker Street.

Cultural Confessions to Fame

Paisley is beroemd om de Paisley-editie – de kleurrijke, kleurrijke patronen die populair waren in de psychedelische jaren zestig. Het Paisley Museum heeft een vernieuwing van £ 42 miljoen gepland om een ​​textielmuseum van wereldklasse te worden.

Beroemde jongens en dochters

Er is een keramische pionier Josiah Wedgwood en zijn zoon Thomas, die zijn getrouwd met Stoke-on-Trent [19659903] Stoke-on-Trent

wie was een van de foto's van de vader. Popster Robbie Williams, Slash Guns N Roses en Lemmy Motorhead van Stoke. Net als Jackie Trent, die het thema Neighbours schreef (naast de andere liedjes).

Cultural Insights into Fame

Stoke is de hoofdstad van de keramische industrie en The Potteries zijn nu ontwerpers zoals Emma Bridgewater en Keith Brymer Jones en de Great Pottery Throwdown van de BBC is daar afgebeeld. The Potteries Museum and Art Gallery heeft Staffordshire Hoard, een Angelsaksische goudschatten architectuur, en in de buurt van Newcastle-under-Lyme is het baanbrekende New Vic Theatre.

Sunderland [196599027] Groot-Brittannië cultuurstad: Five Things From Sunderland

Beroemde jongens en dochters

Het cultureel erfgoed van Sunderland strekt zich uit van de middeleeuwen tot een emotioneel bed met dopen tot muzikale helden zoals Eurythmics Dave Stewart en BBC 6 Music DJ Lauren Laverne. Er is een vruchtbare indiemuziekwereld als Frankie, Heartstrings en Futureheads.

Cultural Observations to Fame

Het is het National Glass Centre, de Nordic Contemporary Art Gallery en het Sunderland Empire. Grayson Perry koos Sunderland Museum and Gardens om in 2013 hun Vanity of Small Differences-tentoonstelling te openen. En de oude brandweerkazerne is net getransformeerd in een nieuwe £ 2,4 miljoen muziek-, theater- en dansstand.

Swansea

wordt niet ondersteund op uw apparaat

Is Swansea een culturele kroniek?

Beroemde jongens en dochters

Dichter Dylan Thomas noemde het ooit de 'lelijke, mooie stad' en een permanente tentoonstelling die aan hem was gewijd, werd in 2014 voor zijn 100ste verjaardag geopend. Swansea heeft ons ook Catherine Zeta Jones en tv-schrijver Russell T gegeven De heer Davies.

Glynn Vivian's Art Gallery werd vorig jaar heropend na £ 6 miljoen gezichtsverandering en andere locaties omvatten het Talies Arts Centre en het Grand Theatre. Het is ook de bedoeling om 3500 capaciteit binnenshuis te bouwen.

De Britse Cultuurstad staat los van de Europese Culturele Hoofdstad. Het Verenigd Koninkrijk moest de stad kiezen om die titel te behouden in 2023 toen Leeds, Dundee, Milton Keynes, Belfast / Derry en Nottingham alle deals hadden.

Maar de Europese Commissie heeft onlangs bevestigd dat het Verenigd Koninkrijk zijn recht om de gaststad te zijn verliest nadat het de EU verlaat in 2019.

Volg ons op op Facebook op Twitter @BBCNewsEnts of Instagram bbcnewsents . Als u een e-mail met een voorstel voor een verhaal heeft entertainment.news@bbc.co.uk .

http://platform.twitter.com/widgets.jshttp://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Leave A Reply

Your email address will not be published.