belgium News

Goud bereikt een laagste punt na vier maanden, omdat een scherpere dollar het bereik breekt

0 9

Goud verschuift naar het laagste niveau in vier maanden op donderdag, als een bounce in de dollar aangewakkerd door optimisme over de VS belastinghervormingsplannen stuurden het metaal uit zijn recente smalle handelsbereik.

Sinds half oktober lagen de prijzen tussen $ 1,265 en $ 1,300 per ounce, toen een reeks recordhoogtes op de aandelenmarkten de belangstelling van beleggingsfondsen voor goud stegen, terwijl traders ook op een transactie wachtten. verwachte stijging naar de VS. Rentevoeten deze maand.

Goud brak deze week het bereik uit en breidde verliezen uit nadat het onder zijn 200-dagen moving average was uitgekomen op $ 1,267.

Spot goud daalde 0,8 procent naar $ 1,254,23 om 9:45 uur. ET, op een eerder laagste punt in vier maanden van $ 1.253,56. Het Amerikaanse De goudfutures voor de aflevering in december daalden met $ 9,80 naar $ 1.256,30.

"We hebben de ondersteuning uitgesplitst naar $ 1.260, wat een belangrijk niveau is", zei ActivTrades hoofdanalist Carlo Alberto de Casa. "Vanuit een technisch oogpunt hadden veel handelaren stop-losses net onder $ 1.262, en vandaag is de markt om deze reden aan het zakken."

De kracht in de dollar speelt hier op in, voegde hij eraan toe: "Dat de Amerikaanse dollar herstelt is niet erg welkom voor de grondstoffenmarkt. "

De dollar raakte donderdag een hoogtepunt van twee weken op optimisme dat de Verenigde Staten belastinghervormingen zouden doorvoeren, terwijl wereldwijde aandelen na twee opeenvolgende dagen van verliezen herstelden .

US Republikeinen van de Senaat kwamen woensdag overeen om te praten met het Huis van Afgevaardigden over de vlotte belastingwetgeving, en hoopten dat de wetgevers het eens konden worden over een definitieve wetsvoorstel vóór een december. 22 deadline.

Goud wacht nu op verdere richting uit de VS niet-agrarische loonlijstgegevens deze week, een belangrijke barometer van de V.S. economie.

Volgende week wordt ook verwacht dat de Federal Reserve een nieuwe stijging in de VS aankondigt. rentevoet en om advies te geven over het tempo van verdere stijgingen. Opkomende VS rentetarieven verhogen de opportuniteitskosten van het houden van niet-rendabel goud terwijl het de dollar verhoogt, waarin het geprijsd is.

"Zowel de fundamentals als de technicals in goud zien er op dit moment enigszins bearish uit en we vermoeden dat we iets lager zouden kunnen bewegen op weg naar de kritische Federal Reserve-bijeenkomst van volgende week, "zei INTL FCStone-analist Ed Meir.

Naast andere edelmetalen daalde zilver met 0,98 procent naar $ 15,81 per ounce, nadat het sinds medio juli tot $ 15,78 [platina] plateau naar zijn laagste punt steeg. afgevlakt tot $ 900 na het raken van zijn laagste sinds 11 juli op $ 893. Het metaal is deze week bijna 5 procent gedaald en is op schema voor zijn grootste wekelijkse verlies in negen maanden. Palladium gefixeerd met 2,06 procent tot $ 1014.

Leave A Reply

Your email address will not be published.