belgium News

Irans terroristische banden en nucleaire transacties moeten afzonderlijk worden behandeld, zegt het hoofd van de NAVO

0 12

De NAVO waarschuwde dat de bezorgdheid van de VS over de terroristische activiteiten van Iran niet het einde van een fragiele nucleaire deal mag betekenen.

div> div.group> p: first-child ">

Een groep landen in 2015 De Verenigde Staten kwamen overeen de sancties tegen Iran te versoepelen als het land de ontwikkeling van zijn nucleaire programma zou beperken.

Sinds zijn aantreden in januari heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd dat hij het Amerikaanse belang in de overeenkomst kan intrekken. "Trump is bezorgd dat Teheran geld blijft doorsluizen naar terroristische groeperingen.

Na een tweedaagse vergadering van ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel op woensdag, heeft de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg Iran gestemd om zich bij groepen te voegen zoals Hezbollah bleef een probleem.

Maar Stoltenberg eiste dat de twee kwesties van nucleaire naleving en door de staat gesteund terrorisme afzonderlijk zouden worden beschouwd.

U.S. President Donald Trump poseert met andere wereldleiders tijdens een NAVO-top in Brussel, België op 25 mei 2017.

"Dit type overeenkomst over deze kwesties moet buiten de nucleaire deal van Iran worden opgelost," zei hij. "Dit is de beste manier om te zorgen voor eenheid tussen bondgenoten en ook tussen Europa en de VS in de omgang met Iran."

Eerder op woensdag drong de Israëlische president Benjamin Netanyahu er bij de internationale gemeenschap op aan de pogingen van Teheran om het terrorisme en de Iraanse invloed te exporteren en uit te breiden te voorkomen.

Trump heeft de NAVO-leden bekritiseerd vanwege hun gebrek aan financiële betrokkenheid bij de organisatie dreigde de betrokkenheid van de VS te verminderen.

Maar Stoltenberg zei dat de inzet van de VS voor de NAVO sterk en volgehouden is.

"Sterker optreden We zien nu een toegenomen aanwezigheid van de VS in Europa met meer troepen, uitrusting en training en meer financiering voor de aanwezigheid van de VS in Europa", zei hij.

"De inzet van de VS voor de NAVO en de transatlantische betrekkingen is sterk en groeit."

Leave A Reply

Your email address will not be published.