belgium News

Een tak van Al-Qaeda heeft tientallen miljoenen geoogst voor het financieren van aanvallen in Afrika – zo gaat het

0 15

Burkina Faso-troepen staan ​​voor het Splendid Hotel in Ouagadougou Al Qaeda op 18 januari 2016 na een jihadistische aanslag Bondgenoten laat op 15 januari. Veiligheidstroepen zijn op zoek naar potentiële overlevenden van de aanval die Al Qaida had geëist in de Islamitische Maghreb (AQIM). Ten minste 30 mensen stierven en toonden het groeiende bereik van regionale jihadisten in West-Afrika

Een Al-Qaida-partner die verschillende aanvallen in Afrika heeft uitgevoerd – en wordt beschouwd als de rijkste tak van de organisatie – zit op miljoenen dollars in een slecht humeur Het rapport van de Stichting tot verdediging van democratieën, die steunt op sancties en illegaliteit, stelt in een nieuw rapport dat deze prestaties bijdragen aan de financiering van de dodelijke activiteiten in de regio.

div> div.groep> p: eerste soort ">

Al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM) heeft ongeveer $ 100 miljoen bijeengebracht door een combinatie van losgeld, drugssmokkel, lokale belastingen en donaties van andere landen

Ontvoering van buitenlanders – met losgeld betaald door westerse landen AQIM's meest lucratieve financieringsbron is volgens het centrum het toenemende belang van illegale drugshandel.

Een schatting van de Verenigde Naties van 2014 schatte het jaarlijkse budget van de AQIM op De FDD rapporteerde $ 15 miljoen aan smokkel, sigaretten en smokkelwaar.

De meeste van deze opbrengsten zijn contant en worden onder de radar geplaatst, zodat traditionele monitoring- en controlemechanismen gemakkelijk kunnen worden vermeden.

"De eerste grote ontvoeringen van AQIM vonden plaats in 2003 voordat ze zich bij Al Qaeda voegde en 32 Westerse toeristen ontvoerde," zei Yaya Fa nusie en Alex Entz, de auteurs van het rapport. Tegen 2012 steeg AQIM naar de top van de rijkste tafel van Al-Qaeda door "enorme sommen geld die het ontving door losgeld", merkt Fanusie en Entz op.

"Ransoms kosten ongeveer $ 100 miljoen in het volgende decennium. De studie voegde daaraan toe dat de groep een belangrijke financieringsbron was, vooral in de Sahelregio van West- en Noord-Centraal-Afrika. $ 5 miljoen uit slechts zeven ontvoeringsbetalingen van regeringen – waaronder die uit Oostenrijk, Spanje en Zwitserland – en een Franse overheidsonderneming, meldde FDD. "

" De VS zouden, in samenwerking met Europese partners, beter bestuur moeten maken door middel van Steun de landen van de Sahel en moedig rijke landen aan om geen losgeld meer te betalen. De financiering van AQIM begint met de strikte handhaving van een losgeldverbod, "zei Fanusie en Entz.

Bron: FDD

" Terror Finance Assessment van Al Qaeda in de Maghreb "onderstreept de veerkracht van de wereldwijde beweging van Al-Qaeda. Qaeda: Hoewel het defensief is in landen als Libië en Irak, kan het nog steeds terroristische aanslagen uitvoeren met dodelijke efficiëntie – en heeft het de financiële middelen om dat te doen.

Afrika, op de leeftijd van 16 jaar, is een broeinest van Verschillende landen in Afrika worden getroffen door terroristische aanslagen tussen januari en september 2016 en claimen meer dan 8000 slachtoffers, volgens het Centrum voor Religie en Geopolitiek Wereldwijde Extremism Monitor

Sinds 2015 neemt AQIM de verantwoordelijkheid voor aanvallen in Mali, onder andere , Burkina Faso en Ivoorkust, en dit jaar fuseerde het met verschillende lokale groepen om s te creëren om een ​​bereik in de regio uit te breiden. Om de activa van AQIM te beperken en de impact ervan te verminderen, suggereerde de FDD-studie dat westerse organisaties onder meer zouden moeten weigeren losgeld te betalen.

De Verenigde Staten moeten AQIM en zijn terreurnetwerk rechtstreeks vermijden, aangezien "Frankrijk reeds een leidende rol heeft gespeeld in de regio".

Het voegde daaraan toe dat "AQIM op lange termijn geen asiel zal krijgen door de ontwikkeling van staten die de Salafi jihadistische beweging van de regio kunnen stoppen, inclusief andere groepen zoals de Islamitische Staat van de Grotere Sahara, de IS-partij wiens leiderschap afweek van al-Qaeda, "aldus het FDD-rapport.

"Dit vereist dat de naties waarvan het grondgebied jihadisten zijn [operate in]hun regentschap steeds meer enorme stukken land worden en hun grenzen veiligstellen," voegde hij eraan toe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.