الجمعة , يناير 19 2018
أخبار عاجلة
الرئيسية / اخر الاخبار / Chinese handelaren worden een groeiende kracht op de mondiale markten voor koperhandel

Chinese handelaren worden een groeiende kracht op de mondiale markten voor koperhandel

Een koperen fabriek in Nantong, China.

Chinese handelaren bij de Shanghai Futures Exchange beïnvloeden in toenemende mate de prijs van koper in plaats van de London Metal Exchange, zeggen analisten.

"We zien het zwaartepunt in de metaalprijsverschuiving in China", zegt Dane Davis, een analist voor grondstoffen bij Barclays.

Volgens Reuters is China goed voor bijna de helft van de koperconsumptie in de wereld. Terwijl handelaren jarenlang Chinese gegevens als indicator voor de toekomstige vraag naar koper hebben bekeken, volgden prijzen meestal de handel in koper-futures-contracten van de London Metal Exchange en Chicago CME.

Analisten hebben de voorbije drie jaar verklaard dat de toegenomen handelsactiviteit bij de Shanghai Futures Exchange het steeds belangrijker heeft gemaakt voor de wereldwijde markten. De Shanghai-markt heeft ook een tijdsvoordeel aangezien het handelsdag begint in Londen en Chicago.

"LME is de wereldwijde benchmark, maar het Shanghai Centre [has] geeft een impuls aan de manier waarop de LME-prijs wordt verhandeld", zegt Colin Hamilton, CEO van grondstoffenonderzoek bij BMO Capital Markets.

De handel in asfaltproducten in Azië groeit zo snel voor CME, 's werelds grootste termijnuitwisseling, die het van plan is op 20 november te lanceren. Een futures-contract wordt verrekend tegen de spotprijs in Shanghai. CME zei dat het contract het eerste financieel verhandelde exchange-traded futures-product zou zijn om blootstelling aan Chinees koper af te dekken.

Een stijgende concurrent

"Wij geloven in dit nieuwe contract dat de bestaande fysiek geleverde benchmark COMEX koperfutures van CME Group zal aanvullen, en een referentieprijs zal worden voor koper dat wordt verhandeld of wordt geleverd aan China." Young-Jin Chang , Managing Director van Metal Products en Global Metal Chief bij CME Group, zei in een verklaring.

Het handelsvolume op jaarbasis in CME's koper futures-contract is met 31 procent gestegen, terwijl Lme met 7 procent daalt, vertelde Chang aan CNBC.

Op donderdag was de openstaande rente op koper het hoogst op de Shanghai Futures Exchange, op 125.994, gevolgd door CME's COMEX op 96.023 en 84.215 op LME, volgens gegevens van Thomson Reuters. Koper is dit jaar meer dan 22 procent gestegen naar een hoogste punt in drie jaar, omdat handelaren hebben geïnvesteerd in de toegenomen vraag vanuit China.

Meer van Global Investing Hot Spots:
Trump's China Tour is een test voor de export van Amerikaanse aardgassen en zijn "America First Energy Plan"
De hoofdstad van de wereld van blokchain stijgt nu in het Midden-Oosten
Rising Japan ETF Driving New Halfwind

China heeft al een bedrijfscontrole van LME. In 2012 kocht de Hongaarse markt- en futuresmarktbeheerder HKEX LME 1,4 miljard. Pond (19 miljard USD op het moment).

LME's moeder HKEX zei dat handelsvolumevergelijkingen tussen metalenbeurzen "misleidend kunnen zijn", aangezien LME-volumes voornamelijk afkomstig zijn van de fysieke markt, terwijl Chinese Chinese volumes voornamelijk afkomstig zijn van retailers en Chinese hedgefondsen.

Citi-analist Tracy Xian Liao merkte al in juli op in een rapport dat "de activiteit op de Chinese grondstoffenmarkten de afgelopen drie jaar explosief is gestegen en de komende jaren moet blijven uitbreiden wanneer Peking China lanceert met een grotere rol in de wereldwijde prijsverkenning. "

Liao merkte op dat de totale openstaande interesse in lokale Chinese commodity futuresbeurzen bijna verdubbelde van ongeveer $ 155 miljard in 2014 tot $ 265 miljard aan het einde van juni 2010.

Bron: Citi

Sommige mensen proberen de markt van Shanghai binnen te dringen om arbitrage of prijsverschillen aan te boren, kansen in alle drie de markten. Het in Londen gevestigde Arion Investment Management, dat eind oktober een Raptor Commodities Fund lanceerde, werkt aan toegang tot de Shanghai Futures Exchange, waarschijnlijk ergens in 2018, volgens oprichter Gerardo Tarricone, voorheen Morgan Stanley.

Een hete sector achtervolgen

"Chinese markten hebben de neiging om trendvolgers te zijn.Wanneer een sector hot is, hebben fondsen de neiging om in het actief te gaan en het draait," zegt Tarricone.

Arion verwacht dat er voor het einde van het jaar $ 10 miljoen zal worden vastgelegd voor het Raptor Fund, dat zal worden beperkt tot $ 500 miljoen. Het fonds wordt beheerd door Darius Tabatabai, die eerder metaalhandel uitvoerde op Credit Suisse en Bank of America Merrill Lynch, aldus het bedrijf.

Als bewijs voor een verdere geleidelijke ontwikkeling van de koperen handelsmarkt in China, wezen sommige analisten op de opkomst van verschillende vlek koper handelssites.

"Koperprijzen worden vastgesteld op basis van de vraag en aanbodontwikkeling, ik denk dat met een diepere fysieke markt in China en een toenemend aantal kleine regionale beurzen in China, de prijsverkenning van de markt zou kunnen verbeteren," zei Citi Liao naar CNBC in een telefonisch interview.

In januari 2016 investeerden zeven Chinese bedrijven, voornamelijk vermogensbeheerders en sommige metaalbedrijven, 1 miljard. Yuan ($ 150,7 miljoen) op een online spot trading platform genaamd Dasdao. Het bedrijf heeft in februari koperhandel geïntroduceerd. Een vertegenwoordiger vertelde CNBC tijdens een bezoek aan het Chinese bedrijf in Xi in september dat het nog steeds wacht op volledige clearing van de overheid, die volgend jaar zou moeten komen.

HKEX werkt ook aan de oprichting van een platform voor grondstoffen in Qianhai, Shenzhen, in een nieuwe vrijhandelszone in China, in de buurt van Hong Kong.

"HKEX gebruikt het succesvolle model van LME om een ​​geloofwaardige, transparante en betrouwbare locatie voor het verhandelen van grondstoffenmarkten te ontwikkelen, ondersteund door fysieke levering en een magazijnsysteem dat de reële economie van het vasteland ondersteunt", zei een HKEX-woordvoerder in een e-mail aan CNBC.

"Vroeger praatten we gewoon over Chinese basisprijs voor het rijden," zei BMO Hamilton. "Over drie of vier jaar zal China ook de financiële markten besturen."

شاهد أيضاً

الاستعلام عن نتائج نظام نور 1439| رابط تسجيل ولي الأمر عبر موقع noor الإلكتروني

رابط موقع نظام نور المركزي للاستعلام عن نتائج الطلاب باستخدام اسم المستخدم وكلمة السر، في …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *