الجمعة , يناير 19 2018
أخبار عاجلة
الرئيسية / اخر الاخبار / Het fenomeenverhaal van de Franse rock

Het fenomeenverhaal van de Franse rock


Met ster uitgevoerde vroege uitvoeringen leidde tot hysteriascènes in Frankrijk

De ster, wiens echte naam Jean-Philippe Smet was, verkocht meer dan 110 miljoen platen en verscheen in verschillende films, Jean-Luc Godard

een drie jaar durende residentie op de meest bekende locatie in Parijs, L 'Olympia.

Hij verscheen eens een miljoen mensen in bewegende muziek Cavalcade langs de Champs-Elysées.

De Fransman noemde hem "Our Johnny". De critici van muziek noemden hem "in het Frans Elvis." Bijna voor iedereen was hij de grootste rockster die ze nog nooit hadden gehoord.

Ondanks het feit dat 6.000 piloten van Chartering Paris hem in 1996 in Las Vegas zagen spelen, slaagde hij er niet in Amerikaanse of andere Engelstalige markten te doorbreken

. Dit kwam deels doordat zijn liedjes Amerikaanse rock and roll-derivaten waren, zwaar afhankelijk van covers in Franse stijl zoals de Hound Dog van Presley, Little Richard's Tutti Frutti en Chubby Checker Let's Twist Again. zijn muziek was de prestatie van Hallyday onmiskenbaar. Hij was een hip-swingende bliksemsnelle, seksueel geladen wilde rockman en een gevaar voor het publieke respect.

Toen hij begin 1961 het Festival de Rock speelde, lanceerde hij bijna een rel die leidde tot een aantal maanden van het verbieden van rock-'n-roll-uitvoeringen.

Hallyday schudde zijn Franse plaats aan het begin van de jaren zestig

"Hij introduceerde rock-'n-roll-muziek in Frankrijk", meldde journalist Philippe Le Corre in 2000 aan de BBC.

"Hij is een van de weinige zangers die mensen zeggen dier op het podium. "

Jean-Philippe Smet werd in 1943 geboren als moeder van een Belgische actrice en een moeder van een fotomodel. Maar hij werd afgewezen als een baby en hief zijn tante op, wiens twee dochters ballerina's waren.

Toen een van hen een baan kreeg in Londen, verhuisde het gezin naar het Verenigd Koninkrijk. Daar werd haar neef Desta verliefd op de Amerikaanse "cowboy" Lee Halliday, die Jean-Philippen onder zijn vleugels nam en hem aan de gitaren leerde.

Op negenjarige leeftijd trad Jean-Philippe al op op het podium met zingende liederen zoals de ballade van Davy Crockett tijdens veranderingen in de pakken van haar familieleden

. Zijn leven veranderde toen hij de 1957 Presley-film Loving You zag. "Zijn stem, hoe hij bewoog, was helemaal sexy," vertelde Hallyday USA Today in 2000. "De eerste keer dat ik hem zag, was ik verlamd."

Teen haastte zich onmiddellijk naar liegen en zag eruit als een ster.

Star ontmoette zijn eerste vrouw in 1963 Waar ben je, Johnny?

Hij kreeg een geweldige pauze aan het einde van 1959 toen het optreden van de Parijse cocktailshow tot een recordcontract met Vogue leidde.

Zijn debuutband Laisse les Filles werd uitgebracht in het begin van de jaren zestig, op, souvenirs, souvenirs, maakte hem een ​​tieneridool.

Twee jaar later werd Hallyday de muzikant met de hoogste prijs in Frankrijk.

Net als Elvis, in militaire dienst in 1964, was hij verheugd een respectabel publiek te zijn. Maar toen hij terugkeerde naar de schijnwerpers, ontdekte hij zichzelf van de tweede door viool geteisterde sterren, zoals Beatles en Bob Dylan.

Het hielp niet dat hij de generatie van liefde leek te hebben verworpen met het afschuwelijke lied Cheveux Longs, Idees Courtes (lang haar, korte ideeën) in 1966.

Maar hij bleek de ultieme muzikale overlevende van stijl met psychedelia en progrock te zijn hij vestigde zich in de mooiste stijlen van blues, country en ballades, die zijn 70ste verjaardagscarrière voortzetten.

Hij experimenteerde zelfs met een rock-opera, een Hamlet van 1976, een zeldzame firewall. & # 39; & # 39; Ik houd van het verhaal van Hamlet, "legde hij uit in de proloog van het album. "Ik weet niet precies waarom, maar het is niet belangrijk."

De liefde van de ster voor snelle auto's en motorsporten werd vaak weerspiegeld in zijn arena's.

Buiten het toneel fascineerde een sterrenwervelig persoonlijk leven het Frans.

Zijn gebruik van cocaïne, chronische belastingproblemen en een rampzalig motorongeluk waren allemaal feeds in tabloidbladen.

Een ster maakte problemen voor zijn ongelukkige jeugd, die hij probeerde te verlichten met alcohol, opium en cannabis.

"Vroeger heb ik 's ochtends niet kunnen slapen zonder cocaïne," gaf ze toe in 1998.

Hallyday's schendingen hebben niet alleen haar carrière verpest, maar alleen de fans hielden meer van haar – en ze was

Toen ze uit elkaar ging en zich vestigde met haar eerste vrouw, In 1973, Sylvie Varta, herhaalde het paar het duo J & # 39; ai un Probleme, dat een van de grootste hits ooit werd.

Star Love Story met Sy Levie Vartan was een nationale obsessie

Zijn bijdrage aan de Franse cultuur werd erkend door president Chirac, die hem het legioen d 'Honneur Chevalier schonk.

Drie jaar later voerde hij een half miljoen fans uit tijdens het openluchtconcert in de Eiffeltoren. Nog eens 9,5 miljoen mensen keken toe op de televisie – ongeveer een zesde van de Franse bevolking.

Zijn carrière was echter niet helemaal problematisch. In 2005 verloor hij een legitiem gevecht met zijn Universal-record,

Een voormalige werknemer werd ook in 2003 beschuldigd van verkrachting, hoewel er nooit beschuldigingen werden ingebracht.

Zangers fans fronste bij voortijdige leed in 2009, toen de verkeerde geruchten omcirkeld dat hij was overleden aan de operatietafel terwijl hij werd behandeld op een gladde schijf.

In feite was de ster slechts medisch geïnduceerde coma na infectie. Maar het verhaal was lang genoeg voor een chirurg die de eerste operatie had uitgevoerd om de straten van Parijs aan te vallen.

Hallyday lachte later uit zijn hoofd door te sterven. "De eerste keer dat ik stierf vond ik het niet leuk, dus ik kwam terug," zei hij.

Vierde echtgenote van Star, Laeticia Boudou, Versterkte de Longen van de Dood

In latere jaren glimlachte de ster – zijn vierde vrouw Laeticia Boudou en hun twee kinderen haalden ze uit Vietnam.

Hoewel het succes van zijn succes buiten Frankrijk ooit een bron van frustratie was, werd het uiteindelijk een verademing.

Toen hij de Arena thuis niet verkocht, kon hij relatief anoniem wonen in Los Angeles, waar hij Tom Hanks en Ben Affleck als buren liet vallen.

"Ik ben niet meer 20 jaar oud," zei hij in 2009. "Misschien ben ik een beetje moe van het spelen van Johnny Hallydayia. Ik wil weer Jean-Philippe Smet."

In maart, de ster bleek dat ze gebruikt voor de behandeling van longkanker.

Care was niet succesvol en de vrouw van het pop-icoon bevestigde haar dood op woensdag.

"Johnny Hallyday heeft ons achtergelaten", zei hij in zijn verklaring aan de Agence France Presse. [19659904] Volg ons op op Facebook op Twitter @BBCNewsEnts "Ik schrijf deze woorden zonder ze te vertrouwen." ] of Instagram op bbcnewsents . Als je een e-mail met een voorstel voor een verhaal hebt entertainment.news@bbc.co.uk .

http://platform.twitter.com/widgets.jshttp://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

شاهد أيضاً

الاستعلام عن نتائج نظام نور 1439| رابط تسجيل ولي الأمر عبر موقع noor الإلكتروني

رابط موقع نظام نور المركزي للاستعلام عن نتائج الطلاب باستخدام اسم المستخدم وكلمة السر، في …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *